Filmen visar hur man rengör fogen med den trekantiga effektsvampen. Innan jag gjorde filmen hade jag rengjort med Effek Rosa som inte är med i denna film. När fogar och kakel ser ut som nya impregnerar jag ytan. Då kommer inte svartmögel tillbaka lika snabbt och ytan håller sig ren och fin. Impregneringen verkar i 1,5-3 år beroende på hur gammalt badrumet är. 

Läs mer

Effektsvamparna är den produkt som jag får höra om mest från kunder och butiker. Det är verkligen en produkt som får en att häpna. Förmodligen är det så att man inte har några förväntningar på en liten vit svamp. Har man väl börjat använda den så måste man ha en i städskåpet. Flera kunder har olika modeller på olika platser i hemmet. En för grillen, en för diskbänken, en till bänkar och väggar, osv.

Läs mer

Vi har några olika stugor i Roslagen i släkten. Väldigt tacksamt när man ska visa hur bra produkterna fungerar. Egen brunn, mycket kalk och mineraler i vattnet gör att det snabbt blir smutsigt. I denna film så använder jag Effekt Blå, Effekt Vit, Effekt Rosa och den trekantiga effektsvampen. Både Kakel, fog, blandare och duschvägg blir skinande rena. 

Läs mer

Detta är den andra stugan i Roslagen som  jag har rengjort med Effekt Rosa. Här visar jag hur effektiv den är på handfat och blandare. Väldigt mycket kalk på blandaren och handfatet. Jag kalkar även av strålsamlaren (perlatorn) så vattnet rinner bättre. 

Läs mer

Effekt Sten & Fog Impregnering är en kiselbaserad impregnering och är därför helt ofarlig för människa och natur. Den stoppar vatten från att komma in i fogen och ger en pärlande effekt på kaklet. Vattnet kan däremot komma ut i form av ånga så vi stänger inte in vatten i väggen. Det här klippet visar det väldigt tydligt. Den lämnar heller inga spår efter sig. Man kan inte se vilken yta som är impregnerad eller vilken som är obehandlad.

Läs mer

Den platta effektsvampens främsta användningsområde är köket. Jag har alltid en svamp redo när jag ska rengöra glashällen på spisen, diskbänken eller annat spill som kan hamna på fel ställe. Den är även väldigt smidig när man ska rengöra skinnsäten i bilen, skinnsoffan eller handtag och runda ytor. 

Läs mer

När jag först fick hem effektsvamparna så provade jag själv i huset. Ett av de första ytorna jag tänkte på var silikonfogar och vanliga fogar som jag fick många frågor om. Jag blev överraskad. Effektsvampen är gjord i pressad melamin och därför tåligare än konkurrenterna. Den tål även grövre ytor. Här rengör jag grannens badrum från 60-talet. Det blev väldigt bra resultat. Det som slog mig mest när vi filmade var resultatet i badkaret. Det blev nästan som nytt efter jag rengjort med effektsvampen.

Läs mer

Recepturer till impregnering och rengöringsmedel har väldigt ofta flera användningsområden. När vi tog fram Effekt sten & fog impregnering så blev vi väldigt nöjda med resultatet. Det vi inte visste då var hur bra den fungerar på trä, textil och mocka. Upptäckten gjorde att jag och dottern impregnerade alla skor hemma. Det fungerade på 80% av alla skor och vissa mer eller mindre. Framförallt Mocka liknande material vart det mycket bra resultat på. Textil måste oftast behandlas två gånger. I filmen börjar jag med att rengöra med effektsvampen och sedan impregnerar jag en sko så ni ser skillnaden.

Läs mer